štvrtok 1. augusta 2019

Pozvánka na volo turnaj v Maďarsku


III. VOLO PÁROS NEMZETKÖZI VERSENY
2019 TERÉNY
A Magyar Golyósportok Szövetsége nevében szeretettel meghívunk minden kedves sporttársat a terényi golyósport pályákra, páros volo játékra, amire a magyarok mellett szlovák és szerb párosokat hívunk meg.
Ideje:                           2019. augusztus 10-11. szombat 09-20 óra, vasárnap 09-16 óra között
Helye:                          Terény sportpálya, 3 salakos golyósport pályája
Nevezési díj:                 8000,- Ft/ 25 EUR/páros
Versenyszám:              - páros játék az általános nemzetközi szabályoknak megfelelően, kiegészítésekkel
A versenyt a jelentkezők számától függően a nemzetközi lebonyolításnak megfelelően csoportmérkőzésekkel és egyenes kieséses formában szervezzük. A bemelegítési idő is a nevezettek számához lesz biztosítva.
A verseny meghívásos, szlovák kapcsolattartónk Jan Török, a szerb pedig Ferenc Olman.
A lebonyolítást a résztvevők számának függvényében a versenybizottság megváltoztathatja!
Szabályok:
Minden nemzetből 4-4 páros nevezését tudjuk elfogadni.
A csoportmérkőzések 3db 4 fős csoportban lesznek lebonyolítva. Az összes mérkőzés után megállapítunk egy rangsort 1-12 helyig, amelyben a győzelmek száma, a pontkülönbség és a több szerzett pont rangsorol. Ha minden egyenlő, akkor a jobb célra gurítás fog rangsorolni.
A mérkőzések 9 golyómenetig vagy 13 pontig tartanak. Döntetlen nincs, egy plusz golyómenetet tartunk ilyenkor, amelyben nem lehet a pallinóra dobni, ha mégis véletlenül a pallinó kirepül a pályáról, akkor azt visszateszik a helyére és az elmozdult golyókat is az eredeti helyükre. A pallinó kigurítást a mérkőzések kezdetekor pénzfeldobással döntjük el.
A csoportmérkőzések végső sorrendjét a több győzelem, az egymás elleni eredmény, a pontkülönbség, a több szerzett pont vagy a célra gurítás dönti el.
Az egyenes kieséses szakaszban az összetett 1-4. helyezettek már a negyeddöntőben vannak. Az 5-12. helyezettek egymáshoz előre sorsolva játszanak a negyeddöntőbe jutásért. A sorsolási számokat majd előre megadjuk. Ha kialakult a negyeddöntő párosai az előre leírt ágrajz szerint döntik el a további mérkőzéseket.
A párosok egymás ellen 6-6 golyóval játszanak.
Mérkőzésenként 1-szer 1 perc időkérésre van lehetőség, amikor egy golyómenetnek vége van és az új még nem kezdődött el.
Általános tudnivalók:
- A délelőtt 09 órai megjelenés nagyon fontos, a verseny minél pontosabb lebonyolításához!
- A magyar szövetség biztosít lyonnaise golyókat és célgolyókat, de kérjük a nevezett párosokat, hogy hozzanak maguknak golyókészleteket (!).
- Párosban férfi-női vagy vegyes párosok is indulhatnak, de külön kategóriát nem hirdetünk. A párok egy cserejátékossal is játszhatnak, de cserélni csak egyszer lehet egy mérkőzésen.
- Minden vitás kérdésben a helyben megválasztott versenybizottság dönt, amit a 3 nemzetből 1-1 fő kiválasztását jelenti.
- Szombat este bográcsos vacsorát, vasárnap délelőtt reggelit, vasárnap délben is egykis bográcsos harapnivalót biztosít a magyar szövetség.
- Minden résztvevő a saját felelősségére vesz részt a versenyen!

Mindenkinek jó játékot és jó szórakozást kívánunk!




Magyar Golyósportok Szövetsége


0 comments:

Zverejnenie komentára