piatok 20. februára 2015

GREXOVÁ S DOVÁĽOM V BUDAPEŠTI TRETÍ

BUDAPEŠŤ  – Minivýprava lučenských bočistov v sobotu ráno odchádzala do hlavného mesta Maďarska so skromnými ambíciami, no v novučičkých dresoch s logom Slovenskej asociácie boccie.

V tento deň sa na dvojdráhe bocciodromu v Budapešti uskutočnil medzinárodný turnaj detí do 12 rokov v netradičnom guľovom športe boccia, šport raffa. Do turnaja dvojíc vstupovali domáci hráči s malým hendikepom, keď boli od našich detí o pár rokov starší a s tým, že nastupovali na svojich domácich dráhach.

Mladí lučenskí športovci z Tréningového centra mládeže v Lučenci sa počas zimnej sezóny na turnaj poctivo pripravovali, škoda, že sa do finále nedostali. Poteší však umiestnenie, keď dvojica Martina Grexová s Miroslavom Dováľom obsadila 3. miesto. Pochvalu si zaslúžia aj ďalšie páry. Zemiakovú medailu získala dvojica Kevin Berta so Samuelom Markovičom a piate miesto obsadil pár Ema Ostrihoňová s Hugom Bagóm.

„Toto bol ich prvý medzinárodný turnaj. Budúcnosť majú pred sebou. Veď naše deti mali osem rokov a súperi z Maďarska boli aj dvanásťroční. S hrou mojich zverencov som spokojná. My trénujeme na rýchlej takmer syntetickej dráhe, v Budapešti sme hrali na pomalých kobercoch. Každý pár odohral na tomto turnaji v priemere štyri až päť zápasov. Keďže hrali po prvýkrát na turnaji, bol to pre nich mimoriadne namáhavý deň. Deti hrali technicky podľa mňa lepšie než ich súperi, no finálna fáza bola žiaľ neúspešná,“ povedala trénerka z Tréningového centra mládeže Erika Kamenická.

Lučenčania nenechali nič na náhodu. V sobotu našim najmenším bočistom technicky pomáhal vedúci tréningového centra v Lučenci Ján Török a ďalšia trénerka Iveta Vihlanová.
V krásnu športovú sobotu minivýprava po turnaji strávila pár minút prechádzkou centrom Budapešti.
Naši mladí bočisti sa už teraz tešia na svojich súperov z Budapešti a Sárvára, ktorí v apríli pricestujú do Lučenca na odvetu.
POZNÁMKA
Fotoalbum z vydareného podujatia nájdete na FB stránke Slovenskej asociácie boccie.
Text a foto: Ján Šnúrik


0 comments:

Zverejnenie komentára