piatok 8. júna 2018

Nominacia na ME U18 August 2018 - Turecko


TMK v zložení Pier Soresi, Ján Brezňan, Ján Torok, Daniel Obročník a Patrik Pavčo na svojom zasadnutí dňa 26.05.2018 prejednala nomináciu na ME U/18 a doporučuje ju schváliť VV SAB v nasledujúcom znení:

Správa: Nominácia na ME U18 2018, Turecko.

Vedúci delegácie a tréner: Ján Torok (Ján Brezňan bol kvôli zdravotným dôvodom odvolaný)
Asistent Trénera : Patrik Pavčo
Hráči: Tomáš Štolc (Kapitán a jednotlivec), Magdaléna Strehovská, Miroslav Dováľ, (rezerva Martina Grexová)

Po 3 účastiach na ME dvojica Soresi-Šnúrik nebude tento rok reprezentovať a viesť Slovenský tím na medzinárodných  majstrovstvách Európy U18 v Turecku. Je potrebné, aby sa vytvorila nova dvojica,  ktorá dobre spolupracuje a pozná svojich  hráčov.
Ján Brezňan ako vedúci CTM je správny človek a certifikovaný tréner, ktorý pracuje celé roky v boccii a mladí boccisti ho sledujú. Patrik Pavčo ako 20 ročný je už Majster Slovenska U23 a certifikovaný tréner a člen TMK SAB. Patrik je tiež kapitán tímu vicemajstrov Európy z roku 2017, kde Slovensko získalo historické striebro.
Tomáš Štolc získal minulý rok historické zlato v ME U18 ako jednotlivec (po bronze z roku 2015) a tento rok bude aj kapitán slovenskej reprezentácie. Tomáš je aj Majster Slovenska U18. Magdaléna Strehovská spolu s Tomášom a Patrikom získala striebro na minulých ME U18 a tento rok aj druhé miesto na Majstrovstvách Slovenska U18. Miroslav Dováľ bude nová tvár v tíme. Ako najmladší v tíme bude získavať dôležité skúsenosti pre nasledujúce juniorské šampionáty.

Pier Paolo Soresi
Predseda TMK SAB