streda 18. mája 2016

ZAZVONIL ZVONEC A ROZPRÁVKY JE KONIEC


RÍM - LUČENEC - Zazvonil zvonec a rozprávky je koniec. Už teraz po 26 rokoch existencie športu boccia v Česko-Slovenskej federatívnej republike a na Slovensku si môžeme konečne povedať, že s rozprávkou končíme. Prečo? Lebo sme po tieto roky rozprávali a snívali a syntetickej špeciálnej dráhe na bocciu, šport raffa, za ktorou sme museli toľké roky cestovať do Talianska, rodiska boccie a syntetických dráh.


V utorok 17. mája 2016 bola do areálu krytého bocciadromu UK Komenského na Ulici novohradskej v Lučenci doručená 800 kg zásielka - 28 metrov (dĺžka) a 4 metre (šírka) syntetický koberec v hodnote cca 6 tisíc euro. Slovensko sa tak stáva ďalším štátom v Európe, kde sa tento koberec bude používať. Veríme, že závisť dostane červenú od neprajníkov boccie na Slovensku, a spoločne sa budú tešiť v Českej republike, Poľsku, Ukrajine, Maďarsku, či Rusku, kde takýto koberec nemajú!


A komu treba poďakovať? Ja píšem len za seba. Tak teda v prvom rade ďakujem predsedovi Boccia klubu guľových športov v Bratislave Pierovi Paolovi Soresimu, ktorý mesačne listami "bombardoval" vedenie svetovej federácie boccie C.B.I. v Ríme, predsedníčke Boccia klubu Fortino Lučenec Veronike Obročníkovej za zabezpečenie prepravy syntetiky z Ríma do Lučenca a vyloženie na krytom bocciadrome, prezidentovi C.B.I. Romolovi Rizzolimu za hodnotný dar a zabezpečenie vysokozdvižného vozíka pri nakladaní v Ríme, manažérke C.B.I. Paole Pigni za organizačné zvládnutie zabezpečenia syntetiky a nakládky syntetiky v Ríme. Vďaka patrí za pomoc Danielovi Obročníkovi, ktorý s Veronikou Obročníkovou a mojou osobou pomohli pri uložení syntetiky do chodby krytého bocciardomu.


A to nie je všetko. O pár dní sa dozviete, ako rozhodli predsedovia klubov na Slovensku a členovia VV SAB o tom, či sa zabezpečené financie z rôznych zdrojov použijú na nákup ďalších dvoch dráh syntetiky...

Ján Šnúrik, prezident Slovenskej asociácie boccie

1 comments:

Peter D. povedal(a)...

Vyborne....gratulujem!!!
Vdaka patri vsetkym hore uvedenym v clanku....
Verim, ze odteraz to uz nebude len pivnica...ako to bolo povedane v minulosti....
Vdaka tomuto sa budu moct uskutocnit aj europske podujatia Vysegradskej stvorky....

Zverejnenie komentára