utorok 11. februára 2014

STARONOVYM MAJSTROM SR MUZOV V BOCCII SA STAL ONDREJ GARAJ

Staronovým majstrom Slovenskej republiky jednotlivcov v boccii - raffa sa stal 64-ročný Ondrej Garaj z Boccia klubu Lučenec, ktorý tento titul získal už po tretíkrát v rade.
Za úmornej horúčavy bojovalo o titul Majstra SR 16 hráčov kategórie A, ktorí si vybojovali účasť na slovenskom šampionáte. Hralo sa v areáli BK Lučenec na dvoch bocciadromoch, v štyroch skupinách systémom každý s každým. Zo skupín postúpili len tí hráči, ktorí mali nielen fyzickú a psychickú silu, ale aj pevnú ruku.


V zápase sa o konečné 3. miesto stretol Ľuboš Kopáč (ŠK Novoker) s Jánom Hrončekom (BK Lučenec), ktorého porazil po hodine hry 12:7.
Posledný zápas patril najlepším hráčom majstrovstiev. Na prekvapenie do finále postúpil ešte len junior Kristián Košťál (BK Lučenec). Aj keď s Ondrejom Garajom už prehrával 3:11, postupne znižoval náskok súpera, no napokon to Kristián dotiahol na deväť bodov, keď po výbornej hre titul obhájil najstarší účastník majstrovstiev Slovenskej republiky Ondrej Garaj výsledkom 12:9.
Nový majster SR tak zvíťazil vo všetkých šiestich zápasoch a najviac bodov s ním uhral práve vo finále Kristián Košťál.


„Na tieto majstrovstvá Slovenska som sa veľmi tešil. Veril som si, veď trénujem každý deň. Zároveň som bol prekvapený, do akej hernej pohody som sa dostal. Toto sa mi stalo po prvýkrát za sedem rokov, čo hrávam bocciu, že som nemyslel na súperov, na stres, len na hru. Ale musím povedať, že som sa najviac obával môjho oddielového kolegu Jána Šnúrika, no ten pre zdravotné problémy na majstrovstvá nenastúpil. Mňa najviac prekvapil kvalitným výkonom mladý junior Kristián Košťál,“ povedal Ondrej Garaj (foto).


Ten v tomto roku už stihol vyhrať spoločne s juniorom Tomášom Štolcom dva turnaje dvojíc: Fortino Cup a Pelikán Cup. Jeho tohtoročným cieľom je úspešne reprezentovať klub na blížiacom sa Stredoeurópskom pohári mužských klubových družstiev, ktorý sa uskutoční koncom augusta v Lučenci a na ktoré pricestuje celá európska špička z Talianska, Švajčiarska, Rakúska, Nemecka, Poľska, Maďarska a Českej republiky.

Text a foto: Ján Šnúrik

0 comments:

Zverejnenie komentára