utorok 28. januára 2014

MAJSTROVSTVA SVETA DRUZSTIEV RAFFA - PUERTO IGUAZU - ARGENTINA

PUERTO IGUAZU (ARGENTÍNA) – Slovenskí hráči bocce počas sedemnástich dní bojovali na majstrovstvách sveta družstiev mužov v ďalekej Argentíne vo štvrtej šesťčlennej skupine o postup medzi najlepšiu osmičku na svete. Žiaľ už žreb im naznačil, že to vôbec nebudú mať na majstrovstvách sveta ľahké, keď do skupiny dostali: Brazíliu (vicemajster sveta), Chile (6. miesto z majstrovstiev sveta), Peru, Uruguaj a Kanadu.





Slováci mali síce pred týmito tímami rešpekt, no strach to nebol. Do súperov sa postili od prvého hracieho dňa. Postupne dokázali aspoň tri malé zápasy vyhrať a potrápiť tak všetkých súperov, najmä Brazíliu, ktorá na posledných majstrovstvách sveta pred 4 rokmi v Passo Fundo obsadila 2. miesto. Proti Uruguaju sa o víťazstve súpera rozhodlo až v záverečných dvojiciach.


Výsledky Slovenska na majstrovstvách sveta:
ČILE 1:2, KANADA 0:3, PERU 0:3, URUGUAJ 1:2, BRAZÍLIA 1:2.

Slovensko hralo v tomto zložení: Ondrej Garaj, Ivan Stieranka (obaja Boccia klub Lučenec), Daniel Obročník (Boccia klub Fortino Lučenec). Hrajúci tréner: Ján Šnúrik. Technický vedúci: Lívia Kožuchová. Vedúci výpravy: Ján Macko.


Konečné poradie 10. majstrovstiev sveta družstiev v boccii, RAFFA

1. Taliansko
2. Argentína 1
3. Argentína 2
4. USA
9. – 23. Slovensko

„Škoda ťažkého vyžrebovania. Dostali sme sa do najťažšej skupiny. Pri pohľade na iných súperov si dovolím tvrdiť, že by sme herne mali minimálne na polovicu účastníkov (12), ak nie viac. Žiaľ, museli sme sa prispôsobiť aj veľkej teplote a vlhku v športovej hale a štvorhodinovému časovému posunu. Chcel by som poďakovať chlapcom za skvelé výkony. Veď Ivan Stieranka bol pri všetkých troch víťazstvách, Ondrej Garaj si pripísal na svoje konto dve víťazstvá a ja jedno víťazstvo. Odohrali sme veľa tesných zápasov, ktoré dopadli v náš neprospech. Museli sme pred každým zápasom vymýšľať taktiku, ktorá by na juhoamerické tímy platila a takmer sa nám to aj podarilo. Moja vďaka patrí aj realizačnému štábu, veľvyslancovi SR v Argentíne Pavlovi Šípkovi, ktorý nás prišiel na zápasy podporiť. K našej účasti nám finančne prispelo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, Mesto Lučenec, Boccia klub Lučenec, Boccia klub Fortino Lučenec,“ povedal hrajúci tréner SR Ján Šnúrik.

0 comments:

Zverejnenie komentára