piatok 17. januára 2014

MADARSKY POHAR - RAFFA - V RUKACH SLOVAKOV

Maďarské poháre v rukách lučenských bočistov.
SARVAS/MAĎARSKO - Dve prvenstvá, jedno druhé miesto. Aj to je „skromná“ bilancia slovenských bočistov, ktorí sa vrátili z trojdňového medzinárodného turnaja z maďarského Sarvasu. O Maďarský pohár prišlo bojovať celkovo 20 družstiev, rozdelených do kategórie mužov a žien z Českej republiky, Talianska, Slovenska a domáceho Maďarska. Škoda, že domáci usporiadatelia zrušili kategóriu juniorov. Veď Slovenská asociácia boccie vyslala do Sarvasu to najlepšie, čo v junioroch má a tak tímy Slovensko I a Slovensko II po dohode s maďarskými organizátormi hrali v kategórii mužov.
Bočistky z tímu STAR v zložení Dagmar Luptáková, Iveta Vilhanová (obe Boccia klub Fortino Lučenec) a Erika Kamenická (Boccia klub Lučenec) bez jediného zaváhania na turnaji porazili všetky súperky a získali tak Maďarský pohár. Muži s juniormi boli rozdelení do dvoch 7-členných skupín v ktorých si počínali obdivuhodne.
Hráči z Boccia klubu Lučenec vyhrali vo svojej A - skupine všetkých šesť zápasov, po ktorých postúpili ako víťazi skupiny do semifinále. Juniori Slovensko I (Lukáš Bolla, Radovan Murgaš, Mário Šnúrik, Tomáš Štolc) taktiež porazili vo svojej B - skupine všetkých „dospeláckych“ súperov a do semifinále postúpili z prvého miesta. Druhý juniorský tím Slovensko II (Daniel Obročník, Patrik Pavčo, Andrej Vidiečan) si vo svojej skupine počínal viac než úspešne, keď chlapci vyhrali až tri zápasy a v skupine obsadili 3. miesto.

Semifinále:
Boccia klub Lučenec - Lókút 12:4
Slovensko I (Juniores bocce) - Ászgárd Budapešť 12:10

Finále:
Boccia klub Lučenec - Slovensko I (Juniores bocce) 12:3

Prvenstvo a maďarský pohár tak zaslúžene vyhral tím z Boccia klubu Lučenec v zložení: Pier Paolo Soresi, Ján Šnúrik, Ivan Stieranka, Ondrej Garaj, ktorý po dobrom výkone porazil slovenských juniorov 12:3.

Poďakovanie patrí všetkým slovenským účastníkom turnaja za perfektnú reprezentáciu klubu, mesta, Slovenska. Zvlášť patrí poďakovanie Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu SR, Mestu Lučenec za finančnú podporu dvoch juniorských tímov na turnaji v Sarvasi a autopožičovni Fillau za pomoc pri doprave na turnaj.

Text: Ján Šnúrik

0 comments:

Zverejnenie komentára