streda 29. januára 2014

NA MAJSTROVSTVACH EUROPY JUNIOROV DO 23 ROKOV MARCEL SARVAS PIATY!

RIMINI (TALIANSKO) - Bronzový medailista z majstrovstiev Európy juniorov do 18 rokov z talianskej Pescary, slovenský reprezentant v boccii, športe raffa obsadil na práve skončených majstrovstvách Európy juniorov do 23 rokov, ktoré sa konali v Rimini nešťastné 5. miesto, napriek tomu, že prvé tri zápasy v skupine A vyhral a malé zaváhanie ho napokon stálo miesto v semifinále. Štart mal Marcel Sarvaš excelentný. V prvom zápase po veľmi dobrom, bojovnom výkone porazil favorita celých majstrovstiev Európy juniorov Lorisa Gianinazziho zo Švajčiarska 12:9. Rozohraný slovenský reprezentant v druhom zápase doslova sfúkol z ihriska Miloša Lukiča zo Srbska 12:0. Do tretice všetko dobré, to platilo aj v tomto prípade. Slovák zvíťazil nad českým mladým hráčom Gergelom Fabom 12:5. A mohlo sa rozhodnúť v jeho poslednom skupinovom zápase s Maďarom Benedekom Fayom. No stalo sa to, čo nik nepredpokladal. Marcel Sarvaš tento zápas prehral 9:12 a pri rovnosti troch hráčov v skupine s tromi výhrami na koniec pri rozdiely skóre obsadil 2. miesto.

Skupina A:
1. Loris Gianinazzi (Švajčiarsko) 4 3 1 45:19 3
2. Marcel Sarvaš (Slovensko) 4 3 1 45:23 3
3. Benedek Fay (Maďarsko) 4 3 1 38:34 3
4. Gergeľ Fabo (Česká republika) 4 1 3 19:42 1
5. Miloš Lukič (Srbsko) 4 0 4 19:48 0

V ďalšom priebehu majstrovstiev Európy prehral slovenský hráč s tureckým reprezentantom Emre Yunusom Gungorom 7:12, zvíťazil nad Čechom Gergeľom Fabom 12:5 a v zápase o 5. – 6. miesto vrátil pod vedením trénera Ivana Stieranku prehru Benedekovi Fayovi (Maďarsko) 12:10.

„V mojim účinkovaním som a aj nie som spokojný. Úvod mi vyšiel fantasticky, keď som prvé tri zápasy vyhral. Škoda zápasu v Maďarom Fayom. Keď som ja nakotúľal guľu na 50 cm on nakotúľal vždy o niečo lepšie a to rozhodlo. Veril som si a prial som si medailu. Veď som na celých majstrovstvách Európy prehral len dva zápasy a skončil som na 5. mieste a strieborný Švajčiar Gianinnazi prehral taktiež iba dva zápasy, no skončil na 2. mieste. Keby som bol v skupine skončil na 1. mieste, nastúpil by som proti Nemcovi Andymu Hunterovi. Ten nakoniec skončil hlboko v poli porazených. Ďakujem všetkým Slovákom, ktorí ma prišli do Rimini povzbudzovať. Moja vďaka patrí aj trénerovi slovenských juniorov do 18 rokov Pierovi Paolovi Soresimu za možnosť trénovať na syntetických bocciadromoch priamo v Rimini, ktorých na Slovensku niet,“ povedal k svojmu účinkovaniu na majstrovstvách Európy juniorov do 23 rokov 21-ročný Marcel Sarvaš z Boccia klubu Lučenec.

Konečné poradie na ME juniorov do 23 rokov:
1. Luca Viscusi (Taliansko)
2. Loris Gianinazzi (Švajčiarsko)
3. Enrico DallOlmo (San Maríno)
5. Marcel Sarvaš (Slovensko)

Slovenská asociácia boccie ďakuje za finančné zabezpečenie účasti minivýpravy na majstrovstvách Európy juniorov do 23 rokov Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu SR, Ivanovi Šagátovi - firma Retex, Autopožičovni Fillau Lučenec, prezidentovi EBA Brunovi Casarinimu.

Ján Šnúrik, prezident SAB

0 comments:

Zverejnenie komentára