utorok 17. januára 2017

PATRIK PAVČO NA MAJSTROVSTVÁCH SVETA JUNIOROV S 12. MIESTOM !!!



MONAKO – Záver roka 2016 strávila minivýprava slovenských bočistov na vrcholovom svetovom podujatí, ktorým boli majstrovstvá sveta juniorov do 18 a 23 rokov v boccii, športe lyonnaise/volo.
Mladík z Lučenca, klubu Športový klub boules Novohrad Patrik Pavčo sa predstavil v troch disciplínach v kategórii 18 a 23 ročných juniorov. Najlepšie sa mu darilo v disciplíne PRECÍZ, keď za jeho menom svietilo umiestnenie 12. miesto! s vytvorením nového slovenského juniorského rekordu a ten má hodnotu 15 bodov! Gratulujeme.

PRECÍZ
Je to disciplína, kde sa z čiary hádže na 11 presných pozícií, ktoré majú rôzne obtiažnosti a sú aj rôzne bodované. Na každú pozíciu má pretekár len jeden hod, takže má každý 11 hodov a súčet získaných bodov tvorí konečný výsledok. Na postup z kvalifikácie je potrebných minimálne 12 bodov. Bodovania sú nasledovné: prvá pozícia 1 bod, druhá pozícia 3, tretia pozícia 5, štvrtá pozícia 4 body atď., maximálne sa dá v tejto náročnej disciplíne získať 37 bodov.

Výsledky kvalifikácie
Patrik Pavčo postúpil z kvalifikácie (24) jednotlivcov s výkonom v druhom kole 15 bodov medzi 16 najlepších juniorov sveta. V osemfinále však už svoj výborný výkon z kvalifikácie nezopakoval a nazbieral „len“ 9 bodov, čo napokon na postup do štvrťfinále už nestačilo.

Konečné poradie:
1. Nicolas Pretto (Argentína) 24
2. Pero Čubela (Chorvátsko) 15
3. Sebastien Belay (Francúzsko) 13
4. Jaka Kosirnik (Slovinsko) 12
12. Patrik Pavčo (Slovensko) 15
V tejto disciplíne sa predstavilo 23 pretekárov.
Pri pohľade na výsledky prvých štyroch pretekárov zisťujeme, že pri optimálnej forme a dobrom psychickom rozpoložení Patrika Pavča, mohol mať na týchto majstrovstvách sveta medailu!

Tréner slovenskej reprezentácie Richard Sacher viac očakával od Patrika Pavča v jeho silnej disciplíne PROGRESSIF. Je to 5 minútový beh, počas ktorého pretekár triafa 6 rôznych pozícií. Je to fyzicky najťažšia disciplína na majstrovstvách sveta, počas ktorej nabehá súťažiaci 1250 metrov. Stojany na gule sú od seba vzdialené minimálne 25 metrov a triafa sa na 13 až 17 metrov vzdialenú guľu.

Výsledky kvalifikácie
Patrik Pavčo dosiahol v kvalifikácii v prvom kole 14 bodov zo 43 pokusov, v druhom kole trafil 13x a postúpil ako posledný medzi 16-ku najlepších juniorov na svete. V osemfinále sa mu už nepodarilo zopakovať výsledok z kvalifikácie a tam dosiahol „len“ 12 bodov zo 42 pokusov, čo ho posunulo spoločne s Bulharom Radevom na 15. – 16. miesto.

Konečné poradie:
1. Bruno Kraljič (Chorvátsko) 43/49
2. Sébastien Leiva-Marcon (Francúzsko) 39/48
3. Lucas Hecker (Argentína) a Simone Mana (Taliansko)
15. – 16. Patrik Pavčo (Slovensko), Fipil Radev (Bulharsko)
V disciplíne progressif sa predstavilo 20 pretekárov.

V poslednej disciplíne na majstrovstvách sveta juniorov sa Patrik Pavčo predstavil v III. skupine - disciplíne SIMPLE – INDIVIDUÁLE.

Výsledky zápasov v skupine:
Patrik Pavčo (Slovensko) – Mateo Načinovič (Chorvátsko) 2:13
Patrik Pavčo (Slovensko) – Erik Čech (Slovinsko) 6:13
Baráž:
Patrik Pavčo (Slovensko) – Mateo Načinovič (Chorvátsko) 3:13
Z baráže postúpili: Erik Čech s Mateom Načinovičom.

Konečné poradie:
1. Mateo Mana (Taliansko)
2. Lucas Zampedri (Argentína)
3. Erik Čech (Slovinsko), Yasine Ouinaxi (Maroko)
19. - 24. Patrik Pavčo (Slovensko)
V disciplíne Simple sa predstavilo 24 pretekárov.

Ja som bol spokojný s výkonom Patrika Pavča v disciplíne precíz. Vytvoril tu nový slovenský rekord s 15 bodmi. Viac som očakával v hre a behu na päť minút, ktorý najviac na Slovensku trénujeme. Keby tu nahádzal aspoň svoje maximum, mohol sa o pár miest posunúť vpred. Do budúcnosti má na to, aby sa prebojoval aj medzi najlepšiu osmičku, čo dúfame v najbližších juniorských majstrovstvách sveta,“ povedal reprezentačný tréner Slovenska Richard Sacher.

                                             Vľavo Richard Sacher, Patrik Pavčo v Monacu.


POĎAKOVANIE
Slovenská asociácia boccie chce touto cestou poďakovať minireprezentácii Slovenska (Patrik Pavčo, Richard Sacher) za výkony a umiestnenia na majstrovstvách sveta. Zároveň treba poďakovať Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu SR, mestu Lučenec a Športovému klubu boules Novohrad za financovanie účasti Slovenska na juniorských majstrovstvách sveta v Monaku, na ktorých obsadilo Slovensko konečné 14. – 24. miesto.




0 comments:

Zverejnenie komentára